استعفای معلمان شایعه است آخرین وضعیت کمبود داروهای اساسی تداوم بارشها در نقاطی از کشور طی روزهای آتی/ تقویت بارشها در ۲ استان شمالی از شنبه موج بارش‌ها از امشب در ۱۲ استان بارش شدید و رعدوبرق در راه است / تهران جمعه بارانی می‌شود نحوه پرداخت کارانه معلمان در مناطق خاص اعلام شد + جزییات پاییز پربارشی در راه است | آغاز بارش‌ها در شمال و غرب کشور جزئیات اجرای آیین‌نامه جذب استعداد‌های برتر در دانشگاه فرهنگیان / این افراد در آموزش و پرورش استخدام می‌شوند جاده چالوس یک‌طرفه شد واکنش وزیر آموزش و پرورش به استعفای معلمان دستگیری معاند مجازی در تهرانپارس/ انتشار اخبار کذب و مطالب تفرقه‌افکنانه اولین برف پاییزی در راه البرز مرکزی است/ ۶ استان در محاصره بارش‌های شدید سامانه بارشی تشدید می‌شود/۶ استان در آماده‌باش سیلابی قرار گرفتند مجوز کشتار و عرضه گوشت اسب و قاطر و الاغ صادر شد؟ سرشبکه معاملات فردایی و کاغذی با ۱۰ همدستش به دام افتاد/ گردش مالی ۲۴۰ هزار میلیاردی متهم ردیف اول موج بارشی جدید از ۷ مهر؛ کاهش دما در تهران و بارش در این مناطق

آلودگی هوا بدن را مستعد سرماخوردگی می‌کند

آلودگی هوا بدن را مستعد سرماخوردگی می‌کند مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل گفت: کودکان و زنان باردار یا افرادی که دارای بیماری‌های زمینه ای هستند در مواقع هوای آلوده، از منزل بیرون نروند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۴ - ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 05
کد خبر: ۲۱۲۰۱۲

به گزارش راهبرد معاصر، نفیسه حسینی یکتا مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: هر سال با سرد شدن هوا شاهد افزایش آلودگی هوا هستیم که تاثیرات منفی بر همه اعضای بدن خصوصا قلب و ریه می‌گذارد.

 

وی با اشاره به برخی عوارض آلودگی هوا همچون خشکی پوست، عطسه و آبریزش بینی، سردرد، بی‌قراری و آشفتگی، افزایش ضربان قلب، کاهش حافظه و تمرکز و افسردگی توصیه کرد: سالمندان، کودکان و زنان باردار یا افرادی که دارای بیماری‌های زمینه ای هستند و سیستم ایمنی ضعیفی دارند تا حد امکان در مواقعی که آلودگی هوا شدت می‌گیرد از منزل بیرون نروند.

 

حسینی یکتا افزود: برای کاهش عوارض آلودگی هوا، می‌توان توصیه‌هایی بر مبنای اصلاح سبک زندگی داشت تا کمترین آسیب به فرد وارد شود.در شرایط آلودگی هوا سیستم گوارش بدن ضعیف می‌شود لذا از مصرف غذاهای سنگین و پرچرب و غلیظ که باعث تولید خشکی در بدن می‌شوند مثل گوشت گاو، بادمجان، سوسیس، کالباس، کنسروها، ماکارونی و لازانیا خودداری شود و بیشتر غذاهای سبک میل کنید و از پرخوری و درهم خوری پرهیز نمایید.

 

او افزود: استفاده از غذاهایی مثل سوپ جو با سبزیجات فراوان همچون پیازچه، گشنیز، شوید، ریحان، اسفناج و شلغم و سالاد کاهو با هویج رنده شده، روغن زیتون و آب لیمو یا نارنج طبیعی برای کاهش جذب سموم هوا و رفع یبوست توصیه می‌شود.

 

او ادامه داد: استفاده از مغزها همچون گردو، بادام شیرین و فندق و میوه هایی همچون سیب و انار شیرین را در دفع سموم بدن موثر است. با بوهای خوشی چون لیمو، پرتقال و سیب و جوشاندن ترکیب آب و گلاب و یا آب و سرکه هوای داخل منزل را پاکسازی کنید.

 

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل ادامه داد: مصرف به اندازه مایعات به ویژه آب یا شیر در دفع سموم موثر است خصوصا افرادی که مزاج خشکی دارند در این ایام مایعات بیشتری مصرف کنند. همچنین مصرف آبمیوه‌هایی مثل آب لیمو شیرین، پرتقال، سیب و هویج توصیه می‌شود.

 

حسینی یکتا بیان کرد: آلودگی هوا بدن را مستعد بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی می‌کند بنابراین خواب کافی همراه با تغذیه مناسب می تواند از بیماری‌هایی که در آلودگی هوا ایجاد می‌شوند، جلوگیری کند. همچنین در زمان‌هایی که آلودگی هوا شدت می‌گیرد از انجام ورزش‌های سنگین بخصوص در فضای باز خودداری شود.

 

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل با بیان اینکه افراد دارای مشکلات ریوی، آسم یا برونشیت بیش از دیگران در معرض آسیب های ناشی از آلودگی هوا هستند، خاطرنشان کرد: این افراد می‌توانند از مخلوط آب و عسل و لیموترش تازه استفاده کنند و یا بخور آب بدهند تا مجاری تنفسی آنها باز شود.

 

اوگفت: شست‌ و شوی مرتب دهان و حلق توسط آب‌نمک کم‌شور ولرم به خصوص بعد از رسیدن به منزل از دیگر تدابیر آلودگی هواست.

 

حسینی یکتا افزود: حتما در هوای آلوده از ماسک استفاده کنید و در صورت امکان تعطیلات آخر هفته به فضاهای سرسبز و مکان‌هایی که دچار آلودگی هوا نیست بروید و از مصرف سیگار و قلیان پرهیز کنید./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار